Van debat naar de bar

29-05-2009

Van debat naar de bar

 Het is weer tijd om de verantwoordelijkheid voor een weekje over te dragen. De raad van 11 doet een stapje naar voren, en wij een stapje terug. In plaats van uit de mouwen, gaan nou de hendjes de lucht in. Voor een weekje willen we liever een bloemetjesgordijn zijn, dan de baas van Bernheze. Weg met de malaise want het is nu tijd voor de polonaise. Nu telt nog maar één Marieke: de dansmarieke.

Af en toe moet je de teugels kunnen laten vieren. Veel mensen hebben er al lang naar uitgekeken: het is weer Carnaval! Even niet luisteren naar politieke verhalen met een belerend vingertje of een alwetend oordeel, maar naar slappe klets van zeverders en zwetsers in de ton. We hebben vier dagen (of meer) plezier en maken ons even nergens druk om. De prinsen zwaaien met hun scepter en de dansmariekes gooien hun benen nog eens flink de lucht in.

Eindelijk heb ik weer eens ruim de tijd om met mijn vrienden op stap te gaan. Ik hoef geen stukken te lezen of vergaderingen te bezoeken. Alleen af en toe (bij)lappen en meedoen in de polonaise wanneer Dikke Leo de Pruimenpolka weer eens inzet.

Volgende week mogen we weer dansen naar de pijpen van de coalitiepartijen, maar nu gaan we gewoon onze eigen gang. Geen verschil in rang of stand, iedereen is gelijk. Veel plezier allemaal.

Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Start typing and press Enter to search

Bernheze