Steuntje in de rug voor woning in eigen dorp

24-01-2019

Steuntje in de rug voor woning in eigen dorp

Het is voor de jongeren moeilijk om een betaalbare woning te kopen in hun eigen dorp. Vandaar dat Politieke Partij Blanco met het voorstel kwam om de starterslening, die een paar jaar geleden is afgeschaft, nieuw leven in te blazen. Dat kan net het verschil zijn tussen een betaalbare of een onbetaalbare woning.

Toen het rijk en de provincie stopten met het meebetalen aan startersleningen trok ook de gemeente Bernheze er de stekker uit. Dit tot ongenoegen van Politieke Partij Blanco. Er was immers geen enkel alternatief om de jongeren toch dat extra steuntje in de rug te geven. In ons verkiezingsprogramma namen we daarom vorig jaar ook op dat we de starterslening weer in willen voeren. Ons voorstel kreeg begin deze maand voldoende steun van de andere partijen. De opdracht ligt nu bij het college van burgemeester en wethouders om dit plan concreet verder uit te werken.

Dus als u binnenkort in de krant een foto ziet van een breed lachende wethouder die goed nieuws te vertellen heeft voor de starters die een woning willen kopen in hun eigen dorp, bedenk dan nog eens goed van welke partij dit goede plan kwam.

Politieke Partij Blanco komt regelmatig met ideeën en suggesties om het leven in onze gemeente te verbeteren. Heb jij ook nog goede ideeën die je kwijt wil? Sluit je bij ons aan en denk mee. Reageer via info@ppblanco.nl of via 06-11311713.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Start typing and press Enter to search

Q-koorts