Het is feest! Toch?

01-03-2019

Het is feest! Toch?

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de gemeentes Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther opgingen in de nieuwe gemeente Bernheze. Niet omdat ze dat zo graag wilden, maar omdat hogere overheden dit domweg zo beslisten. We vieren dit jaar dus het zilveren huwelijksfeest van een gedwongen ménage à trois. Logische gedachte van iedereen destijds: “Als dat maar goed gaat…”.

Maar nu, 25 jaar later, houdt het huwelijk nog steeds stand. Er wordt nog wel eens getwist of alle partners wel gelijkwaardig zijn. En of er (inmiddels) wel sprake is van wederzijdse genegenheid, of zelfs van aantrekkelijkheid. Maar ook zonder onvoorwaardelijke liefde over en weer blijft de relatie goed. Op zijn tijd gekissebis komt in de beste huwelijken voor, niet waar?

Het is misschien het beste te vergelijken met een relatie waarvan je soms hoort dat de partners zeggen: “we leven niet meer als man en vrouw, maar meer als broer en zus”. Maar ik weet ik dat er op verschillende plaatsen in onze gemeente broers en zussen samen een huishouding voeren. Nooit bewust voor elkaar gekozen, maar wel elkaar respecterend. Bekend met de nukken en grillen van de ander, beseffen dat je het samen toch eigenlijk nog niet zo slecht hebt.

Politieke Partij Blanco feliciteert de gemeente met het jubileum. Al zal er waarschijnlijk nooit een diepgeworteld Bernhezegevoel ontstaan, vrijwel iedereen is tevreden over de gemeente. En ook al heeft Heeswijk-Dinther dan niets met Heesch, ze hebben er ook geen last van.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Start typing and press Enter to search

Q-koorts