(vracht)verkeer niet meer door Heeswijk-Dinther

16-06-2019

(vracht)verkeer niet meer door Heeswijk-Dinther

Vorige week is het voorstel van Politieke Partij Blanco aangenomen om zo snel mogelijk te starten met een onderzoek naar het doortrekken van de ontsluitingsweg van de rotonde op Laag Beugt tot aan de nieuwe wijk Rodenburg. Met die nieuwe weg hoeft veel (vracht)verkeer niet meer door het centrum van Heeswijk-Dinther, een ontlasting voor met name de Hoofdstraat, Torenstraat en Abdijstraat.

In de oorspronkelijke planning zou het onderzoek pas plaats vinden na afronding van de traverse. Maar die is pas op zijn vroegst eind 2023 klaar. Dat vonden wij van Politieke Partij Blanco veel te lang duren, daarom hadden we vorig jaar ook al een voorstel ingediend om dit te vervroegen. Toen kregen we nog niet genoeg steun, maar nu dus wel. Alle partijen konden zich uiteindelijk vinden in onze argumenten. De nieuwe weg zal de leefbaarheid in de kern van Heeswijk-Dinther enorm verbeteren. Vanuit de Heilaren/Rodenburg hoef je dan niet meer door het centrum naar de N279, en vrachtverkeer vanaf deze weg met bestemming Loosbroek of Nistelrode hoeft ook niet meer dwars door HaDee.

Ook een tweede voorstel van ons is aangenomen. We gaan kijken bij welke wegen in het buitengebied de bermen structureel verbeterd moeten worden. Dus niet iedere keer overal opnieuw puin storten, maar een aantal veel gebruikte wegen voorzien van grasbeton. Veiliger voor iedereen, en het scheelt bovendien een hoop stofwolken.

Politieke Partij Blanco is zeer tevreden dat onze beide voorstellen unaniem zijn aangenomen.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Start typing and press Enter to search